Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Sos andaluzujski I

         
ocena: 4/5 głosów: 1

Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Natkę

Sos andaluzujski I

Składniki:

Sos andaluzujski I

 

  • 250 ml majonezu

 

  • łyżka przecieru pomidorowego

 

 

  • kilka gałązek natki pietruszki

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sos andaluzujski I
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Natkę opłukać, posiekać. Majonez dokładnie wymieszać z czosnkiem, przecierem pomidorowym i papryką. Sos przyprawić pieprzem i solą. Podawać do jaj, gotowanych jarzyn, mięs i pasztetów.