Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Sos andaluzyjski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Podawać do mięs jajek i sałatek

Sos andaluzyjski

Składniki:

Sos andaluzyjski

 

  • 300 ml majonezu
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego (30%)
  • 1 nieduży strąk czerwonej papryki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól i biały pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Sos andaluzyjski
Paprykę umyć, pozbawić gniazd nasiennych i bardzo drobno posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Majonez wymieszać z koncentratem pomidorowym i pozostałymi składnikami. Doprawić solą i białym pieprzem do smaku. Pozostawić w chłodnym miejscu na ok 30 min.