kupiska

kupiska

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Sos babanowo-czekoladowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Sos wyśmienity do tortów lub na lody.

Sos babanowo-czekoladowy

Składniki:

Sos babanowo-czekoladowy

 

  • 3 banany
  • 1 stołowa łyżka kakao
  • pół tabliczki mlecznej czekolady
  • 2 stołowe łyżki ubitej śmietany
  • 2 małe łyżeczki cukru pudru
  • 2 małe łyżeczki likieru bananowego

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sos babanowo-czekoladowy
Czekoladę rozpuścić w garnuszku nad para. Po rozpuszczeniu wlewamy 2 małe łyżeczki likieru bananowego i 2 małe łyżeczki cukru pudru. Wymieszać dokładnie składniki. Banany obrać ze skóry włożyć do malaksera wlać ćwierć szklanki soku bananowego i zmiksować. Zmiksowane banany przetrzeć przez sito i wlać do rozpuszczonej czekolady. Lekko podgrzać. Zdjąć garnek z ognia,przestudzić dodać 2 stołowe łyżki ubitej śmietany. Wszystko wymieszać.

Tagi:

czekolada