dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Sos beszamelowy z rukolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jest pysznym dodatkiem do gotowanych na parze warzyw

Sos beszamelowy z rukolą

Składniki:

Sos beszamelowy z rukolą

 

Sposób przygotowania:

Sos beszamelowy z rukolą
Do rondelka wlewamy oliwe i podgrzewamy. Po chwilidodajemy do niej mąke i przesmażąmy. Do mąki dodajemy najpier niewielka ilośc mleka i mieszamy. Kiedy wszystkie grudki rozpuszczą się masa będzie gładka dolewamy pozostałe mleko. Dodajemy też sól, pieprz i gałkę muszkatołową i gotujemy sos cały czas mieszając aż będzie gęsty. Rukole myjemy, osuszamy i siekamy na mniejsze kawałki. Dodajemy dogorącego sosu i mieszamy wszystko razem.

Tagi:

mak rukola