Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Sos brzoskwiniowy z chrzanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Sos brzoskwiniowy to smaczny dodatek do śledzi i wędliny.

Sos brzoskwiniowy z chrzanem

Składniki:

Sos brzoskwiniowy z chrzanem

 

  • 2 łyżki majonezu
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 200 g dżemu brzoskwiniowego
  • 1 łyżeczka tartego chrzanu
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka musztardy rosyjskiej
  • cukier do smaku

 

Sposób przygotowania:

Sos brzoskwiniowy z chrzanem
Do wysokiego naczynia włożyć dżem. Następnie dodać jogurt naturalny, majonez, łyżeczkę musztardy rosyjskiej, łyżeczkę świeżo startego chrzanu. Wszystko razem zmiksować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem, wymieszać. Sos podawać na zimno do śledzi, wędliny lub pieczonego mięsa.

Tagi:

tarta