mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Sos chrzanowo-owocowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sos chrzanowo-owocowy- pyszny dodatek do potraw.

Sos chrzanowo-owocowy

Składniki:

Sos chrzanowo-owocowy

 

  • 20 dkg galaretki porzeczkowej ( lub borówek)
  • 1 łyżka musztardy
  • 2 łyżki utartego chrzanu
  • 1/2 szklanki czerwonego wytrawnego wina
  • utarta na tarce skórka pomarańczy
  • sól

Sposób przygotowania:

Sos chrzanowo-owocowy
Galaretkę rozetrzeć na masę. Następnie dodać do niej musztardę. Chrzan wymieszać z winem, przyprawić do smaku dodatkiem skórki pomarańczy oraz odrobiną soli. Połączyć razem. Podawać jako dodatek do pasztetów, drobiu, pieczonej wieprzowiny.