katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1652]

Sos chrzanowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybki sos z dodatkiem chrzanu przygotowany na zimno. Smaczny do mięsa, jajek i kiełbaski czy boczku.

Sos chrzanowy Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Sos chrzanowy

 

  • majonez 3 kopiaste łyżki
  • jogurt 3-4 łyżki
  • chrzan ok 2 łyżki
  • sok z cytryny 1-2 łyżeczki
  • sól i pieprz
  • cukier

Sposób przygotowania:

Sos chrzanowy
Do miski nakładamy, majonez, jogurt i mieszamy. Dodajemy chrzan i dalej mieszamy.

Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą pieprzem i cukrem. Wszystko mieszamy by powstała jednolita, gładka masa. Sos można wzbogacić ulubionymi ziołami czy też szczypiorkiem albo natką pietruszki.

Podajemy np z pieczonymi mięsami.
Sos chrzanowy
Do miseczki nakładamy jogurt naturalny .
Sos chrzanowy
Do jogurtu dodajemy starty chrzan i mieszamy.
Sos chrzanowy
Do miski dodajemy też majonez i dalej mieszamy.
Sos chrzanowy
Wszystkie składniki łączymy i doprawiamy do smaku.
Sos chrzanowy
Gotowy sos.