Sposób przygotowania:
Ziemniaki z piekarnika do potraw z grilla
Ziemniaki dokładnie wyszorować pod bieżącą wodą, następnie dobrze wypłukać i pokroić w łódeczki. Włożyć do garnka zalać wodą i lekko przegotować. Odlać wodę, ziemniaki przełożyć do miski i wystudzić.
Następnie przyprawić przyprawą do ziemniaków, przyprawą do grilla oraz solą do smaku w razie potrzeby. Dodać olej i wymieszać.
Ziemniaki przełożyć na blaszkę, włożyć do nagrzanego piekarnika i w 180 stopniach do miękkości i spieczenia ziemniaków.
Ja lekko przegotowuję ziemniaki z powodu wnuków, ale równie dobrze można je po oczyszczeniu i osuszeniu przyprawić i prosto do piekarnika (ale wtedy je osuszyć).
Następnie przyprawić przyprawą do ziemniaków, przyprawą do grilla oraz solą do smaku w razie potrzeby. Dodać olej i wymieszać.
Ziemniaki przełożyć na blaszkę, włożyć do nagrzanego piekarnika i w 180 stopniach do miękkości i spieczenia ziemniaków.
Ja lekko przegotowuję ziemniaki z powodu wnuków, ale równie dobrze można je po oczyszczeniu i osuszeniu przyprawić i prosto do piekarnika (ale wtedy je osuszyć).
gusia1000