Sposób przygotowania:
Sos chrzanowy na ciepło
Na głębokiej patelni rozpuścić masło. Następnie dodać mąkę, szybko i dokładnie wymieszać aby nie było grudek. Potem wlać bulion oraz śmietankę. Sos zagotować, mieszając od czasu do czasu.
Gdy sos zacznie gęstnieć dodać chrzan. Dokładnie wymieszać i gotować jeszcze aż sos zgęstnieje i uzyska odpowiednią dla nas konsystencję. Doprawić do smaku sola i pieprzem.
Sos chrzanowy na ciepło mozna podać z jajkami, kotletami mielonymi lub z gotowaną wołowinką z rosołu.
Gdy sos zacznie gęstnieć dodać chrzan. Dokładnie wymieszać i gotować jeszcze aż sos zgęstnieje i uzyska odpowiednią dla nas konsystencję. Doprawić do smaku sola i pieprzem.
Sos chrzanowy na ciepło mozna podać z jajkami, kotletami mielonymi lub z gotowaną wołowinką z rosołu.