Sposób przygotowania:
Sos chrzanowy na ciepło
Na głębokiej patelni rozpuścić masło. Następnie dodać mąkę, szybko i dokładnie wymieszać aby nie było grudek. Potem wlać bulion oraz śmietankę. Sos zagotować, mieszając od czasu do czasu.
Gdy sos zacznie gęstnieć dodać chrzan. Dokładnie wymieszać i gotować jeszcze aż sos zgęstnieje i uzyska odpowiednią dla nas konsystencję. Doprawić do smaku sola i pieprzem.
Sos chrzanowy na ciepło mozna podać z jajkami, kotletami mielonymi lub z gotowaną wołowinką z rosołu.
Gdy sos zacznie gęstnieć dodać chrzan. Dokładnie wymieszać i gotować jeszcze aż sos zgęstnieje i uzyska odpowiednią dla nas konsystencję. Doprawić do smaku sola i pieprzem.
Sos chrzanowy na ciepło mozna podać z jajkami, kotletami mielonymi lub z gotowaną wołowinką z rosołu.
![Sos chrzanowy na ciepło Sos chrzanowy na ciepło](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sos-chrzanowy-na-cieplo-401708.jpg)
![Sos chrzanowy na ciepło Sos chrzanowy na ciepło](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sos-chrzanowy-na-cieplo-401709.jpg)
![Sos chrzanowy na ciepło Sos chrzanowy na ciepło](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sos-chrzanowy-na-cieplo-401711.jpg)
![Sos chrzanowy na ciepło Sos chrzanowy na ciepło](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sos-chrzanowy-na-cieplo-401712.jpg)