Sposób przygotowania:
Schab pieczony z jajkami w sosie chrzanowymetap 1:
Jajka ugotować na twardo. W środku schabu naciąć kieszonkę, natrzeć przyprawami. W środek włożyć jajka obtoczone w liście szpinaku oraz groszek, spiąć wykałaczkami. Mięso natrzeć solą, pieprzem, majerankiem i tymiankiem. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć schab z obu stron.
etap 2:
Następnie mięso włożyć do rękawa do pieczenia spinając końce klamrami. Piec w temp. 200°C przez ok. 1,5 godziny.
etap 3:
Sos:
Masło roztopić w rondelku, dodać mąkę i przygotować zasmażkę. Do gotowej zasmażki mieszając rózgą wlewać po trochę bulion aż sos będzie idealnie kremowy. (Ilość bulionu jest zależna od ilości wsypanej mąki). Sos połączyć z chrzanem i doprawić do smaku solą i pieprzem cytrynowym. Podawać na ciepło ze schabem.
SylaUla
lukrowanepierniczki