WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Grillowana pita z parówką i mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 1/5 głosów: 2

Grillowana pita z ketchupem, ziołami serem mozzarella, parówką i pomidorem. Dobry pomysł na ciepłe śniadanie lub kolację.

Grillowana pita z parówką i mozzarellą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Grillowana pita z parówką i mozzarellą

 

Sposób przygotowania:

Grillowana pita z parówką i mozzarellą

ETAP 1:

Bułkę pitę przekroić na pół jak do kanapki. Jedną połówkę posmarować cienko ketchupem pikantnym i posypać roztartymi ziołami prowansalskimi. Ser mozzarella pokroić na plasterki. Na ketchupie ułożyć jedną warstwę mozzarelli.

Na serze ułożyć pokrojoną na plastry parówkę. Na parówce położyć plasterki pomidora. Doprawić solą i pieprzem i posypać posiekanym szczypiorkiem. Na to wszystko ułożyć drugą warstwę sera mozzarella i przykryć drugą połówką bułki.

Pitę włożyć do nagrzanego grilla elektrycznego i grillować kilka minut aż ser się roztopi a bułka a przyrumieni.

Podawać na gorąco.

Grillowana pita z parówką i mozzarellą
Ugrillowana pita jeszcze w grillu elektrycznym
Grillowana pita z parówką i mozzarellą
Złożona pita włożona do grilla elektrycznego
Grillowana pita z parówką i mozzarellą
Pita ziołowa z nałożonymi wszystkimi elelmentami farszu
Grillowana pita z parówką i mozzarellą
Pokrojona parówka ułożona na serze mozzarella