Sposób przygotowania:
Ozór wołowy w sosie chrzanowym
Wołowy ozór oczyścić, dobrze wypłukać.
Jarzynę obrać, pokroić na kawałki.
Cebule również obrać, przekroić na połówki i pokroić w piórka.
Warzywa razem z ozorem włożyć do garnka,zalać zimną wodą dodając listki laurowe, ziarna ziela angielskiego i pieprzu , gotować do miękkości około 2,5 godziny.
Dodać przyprawę uniwersalnej do smaku i przyprawę płynną.
Ozór po ugotowaniu wyjąc , ostudzić ściągnąć skórkę pokroić w plastry,
Odlać 2 szklanki bulionu , dodać chrzan dokładnie wymieszać i zagotować.
Zagęścić mąką z wodą.
Po ugotowaniu dodać śmietanę.
W razie potrzeby doprawić jeszcze do smaku,
Podawać z ziemniakami,polany ostudzonym sosem chrzanowym.
Jarzynę obrać, pokroić na kawałki.
Cebule również obrać, przekroić na połówki i pokroić w piórka.
Warzywa razem z ozorem włożyć do garnka,zalać zimną wodą dodając listki laurowe, ziarna ziela angielskiego i pieprzu , gotować do miękkości około 2,5 godziny.
Dodać przyprawę uniwersalnej do smaku i przyprawę płynną.
Ozór po ugotowaniu wyjąc , ostudzić ściągnąć skórkę pokroić w plastry,
Odlać 2 szklanki bulionu , dodać chrzan dokładnie wymieszać i zagotować.
Zagęścić mąką z wodą.
Po ugotowaniu dodać śmietanę.
W razie potrzeby doprawić jeszcze do smaku,
Podawać z ziemniakami,polany ostudzonym sosem chrzanowym.
gusia1000