kasperki2

kasperki2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 255]

Sos chrzanowy9

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszny sos chrzanowy do mięs

Sos chrzanowy9

Składniki:

Sos chrzanowy9

 

  • sok z 1/2 cytryny
  • 2 korzenie chrzanu
  • 3 jaja na twardo (żółtka)
  • 1 mała łyżeczka cukru pudru
  • szklanka śmietany kremówki
  • 2 szklanki wrzątku ( 500 ml )
  • szczypta soli
  • szczypta cukru

Sposób przygotowania:

Sos chrzanowy9
Chrzan ścieramy na tarce z małymi oczkami. Następnie przekładamy na sitko ( plastikowe z drobnymi oczkami ). Następnie parzymy wrzątkiem chrzan. Odstawiamy do schłodzenia. Do żółtka dodajemy sok z wyciśniętej cytrynki, łączymy ze sobą na jednolitą masę. Teraz dodajemy śmietanę, chrzan i dokładnie ze sobą łączymy. Na koniec dodajemy troszkę cukru i soli. Przed podaniem schładzamy ok 2 godziny ( ale nie koniecznie ) Smacznego