Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Sos czosnkowo-szczypiorkowy 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Prosty i smaczny sos szczypiorkowo-czosnkowy do np. sałatek.

Sos czosnkowo-szczypiorkowy 4 Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Sos czosnkowo-szczypiorkowy 4

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sos czosnkowo-szczypiorkowy 4
Szczypiorek umyć pod bieżącą wodą, następnie drobniutko pokroić w kosteczkę. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. W miseczce połączyć ze sobą składniki sosu - jogurt, posiekany szczypiorek, czosnek, całość doprawić do smaku solą i pieprzem. Mój jogurt był dość kwaskowy, więc dodałam do niego ok. 1/4 łyżeczki cukru. Sos schłodzić. Doskonały dodatek do nuggesów lub sałatek.
Sos czosnkowo-szczypiorkowy 4
Szczypiorek drobno posiekać, a czosnek przecisnąć przez praskę.