madaste

madaste

Starszy Kucharz
[Przepisów: 27]

Sos czosnkowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Świetny jako dodatek do potraw z grilla, warzyw, wędlin, mięs,placków ziemniaczanych

Sos czosnkowy

Składniki:

Sos czosnkowy

 

  • 1 jogurt Bałkański lub typu greckiego z Bakomy
  • 2 łyżki majonezu (ja daję Hellmans Babuni)
  • 3 ząbki czosnku (według uznania)
  • sól
  • pieprz
  • vegeta
  • świeży lub suszony koperek lub (i) szczypior - również według uznania

Sposób przygotowania:

Sos czosnkowy
Do jogurtu dodajemy majonez i czosnek przeciśnięty przez praskę.Dodajemy drobno posiekany koper lub (i) szczypior Doprawiamy solą,pieprzem i vegetą do smaku. Mieszamy. Chwilę schładzamy w lodówce.