Sposób przygotowania:
Sos czosnkowy na ostro
Sos szczególnie polecam do frytek, różnych mięs - ogólnie fani znajdą dla niego szerokie zastosowanie. Sos ogólnie robiłem zawsze ze świezo prasowanego czosnku itd, ale dzisiaj wyszedł mi całkiem ciekawy z kostek przypraw Knorr'a. Generalnie przepis należy do banalnych: wszystko mieszamy w kubku, proporcję można dowolnie zmieniać, zależy kto jaki sos chce uzyskać. W każdym razie na koniec powinien mieć gęstą konsystencję i smak taki, jak lubimy. Nie zapominajmy o cukrze - naprawdę poprawia smak sosu i wg mnie jest niezbędny. Na koniec kubek z sosem najlepiej włożyć do lodówki na chociaż 30 minut, chociaż wiadomo, że im dłużej - tym lepiej. Jak sos się przegryzie, jest gotowy do spożycia :). Idealny jako dip, sos do frytek itd.
kinga
dora620