zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2406]

Sos do wędlin

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

smaczny domowy sosik ...............

Sos do wędlin Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sos do wędlin

 

Sposób przygotowania:

Sos do wędlin
Cebulę obrać i umyć. Kurki odsączyć z zalewy i drobno posiekać, cebulę i ogórki pokroić w drobną kosteczkę i wrzucić do miseczki. Dodać majonez, śmietanę i przyprawy i wymieszać sos. Tak przygotowany sos odstawić do lodówki na około piętnaście minut aby smaki się przegryzły. Sos podawać do zimnych mięs, wędlin czy jajek.
Sos do wędlin
Etap 1kurki ogórki i cebulę pokroić w kosteczkę
Sos do wędlin
Etap 2dodać majonez śmietanę i przyprawy
Sos do wędlin
Etap 3wymieszac sos i zostawić do przegryzienia się smaków