Sposób przygotowania:
Sos do wędlin
Cebulę obrać i umyć. Kurki odsączyć z zalewy i drobno posiekać, cebulę i ogórki pokroić w drobną kosteczkę i wrzucić do miseczki. Dodać majonez, śmietanę i przyprawy i wymieszać sos. Tak przygotowany sos odstawić do lodówki na około piętnaście minut aby smaki się przegryzły. Sos podawać do zimnych mięs, wędlin czy jajek.
![Sos do wędlin Sos do wędlin](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sos-do-wedlin-234194.jpg)
![Sos do wędlin Sos do wędlin](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sos-do-wedlin-234195.jpg)
![Sos do wędlin Sos do wędlin](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sos-do-wedlin-234196.jpg)