mysza13k

mysza13k

Starszy Kucharz
[Przepisów: 48]

sos do wedlin

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

nadaje sie jako dodatek do zimnych mies i wedlin

sos do wedlin

Składniki:

sos do wedlin

 

  • 3 kg. cukini
  • 1 kg.papryki czerwonej
  • 1 kg. cebuli
  • 1/2 litra octu
  • 80 dk cukru
  • 1 litr przecieru pomidorowego
  • 1 lyzka slodkiej papryki
  • 1 lyzeczka curry

 

Sposób przygotowania:

sos do wedlin
Jarzyny pokroic w kostke nasolic i odstawic na noc.Ocet zagotowac z cukrem.Odsaczyc jarzyny,zalac octem z cukrem i gotowac okolo 10 minut na malym ogniu,dodac przecier pomidorowy i przyprawy,zagotowac przez 10 minut.Wkladac do sloikow i zapasteryzowac przez okolo 12 minut.