Irvingtea

Irvingtea

Szef Kuchni
[Przepisów: 59]

Sos grzybowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Na patelni wymieszać grzyby, pocięty czosnek, dodać 1 szklankę wody.

Sos grzybowy

Składniki:

Sos grzybowy

 

  • 250 g świeżych grzybów,
  • 3 ząbki świeżego czosnku,
  • 1 łyżka stołowa masła lub margaryny,
  • 3 saszetki Herbaty Irving Cytrynowy Gaj

 

Sposób przygotowania:

Sos grzybowy
Dusić pod przykryciem na średnim ogniu dopóki grzyby nie będą miękkie w dotyku. Osuszyć grzyby usuwając przy tym wodę i czosnek. Ponownie ułożyć grzyby na patelni, dodać masło i zawartość 3 torebek herbaty. Smażyć całość przez około 5 minut. Serwować ciepłe. Przepis pochodzi ze strony www.irvingtea.pl

Tagi:

grzyby