Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Sos grzybowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Sos grzybowy

Sos grzybowy

Składniki:

Sos grzybowy

 

  • 5 dag suszonych grzybów
  • 1 cebula, posiekana
  • 1 mały ząbek czosnku, zmiażdżony
  • 1 kostka bulionu grzybowego
  • 1,5 łyżki mąki
  • 2,5 łyżki masła
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Sos grzybowy

Grzyby namaczamy, następnie gotujemy w osolonej wodzie. Cebulę i czosnek rumienimy na maśle, dodajemy mąkę, zasmażamy, dolewamy bulion grzybowy, pokrojone grzyby i zagotowujemy. Jeśli sos jest zbyt gęsty, dolewamy wywar z gotowanych grzybów.


 

Tagi:

grzyby