nogawkuchni

nogawkuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 403]

Sos grzybowy z kurek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Bardzo aromatyczny i pyszny w smaku sosik, który będzie świetnym dodatkiem do wszelakich dań. Szybko się przygotowuje i ekspresowo znika po przyrządzeniu.

Sos grzybowy z kurek Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sos grzybowy z kurek

 

Sposób przygotowania:

Sos grzybowy z kurek
Kurki dokładnie umyć, oczyścić, a następnie osuszyć. Na patelni rozpuścić masło. Do rozpuszczonego masła dodać kurki i podsmażać je przez chwilę na maśle na niedużym płomieniu. Podczas podsmażania kurek posypać je szczyptą soli czosnkowej. Do podsmażonych kurek dodać śmietanę. Całość zamieszać i jeszcze przez chwilę razem podsmażać od czasu do czasu mieszając. Na koniec doprawić śmietanowy sos z kurek solą i pieprzem do smaku.
Sos grzybowy z kurek
Oczyszczone i osuszone kurki podsmażane na rozpuszczonym maśle.
Sos grzybowy z kurek
Śmietana dodana do podsmażonych na maśle kurek.