MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Sos gulaszowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sos często dodawany jest do wielu potraw a sos gulaszowy najlepszy jest z odpowiednimi składnikami.

Sos gulaszowy

Składniki:

Sos gulaszowy

 

Sposób przygotowania:

Sos gulaszowy
W garnku z grubym dnem rozgrzać olej , pokroić mięso w kostkę i wrzucić do garnka najpierw wołowinę i smażyć przez 20 minut a następnie dodać 1/2 szklanki wody i wieprzowinę, smażyć przez następne 10 minut. Cebulę umyć, obrać i pokroić w ćwiartki, a potem podzielić na plasterki i wrzucić do mięsa.Całość przyprawić do smaku solą i pieprzem, zamieszać .Paprykę umyć, oczyścić z nasion, pokroić w kostkę i dodać da mięsa.Garnek przykryć i dusić na małym ogniu około 10 minut . Następnie zrobić zasmażkę z mąki i 1 łyżki wody i wlać do sosu, wszystko gotować przez 2 minuty. Przed podaniem do sosu dodać ogórki pokrojone w kostkę i wymieszać .