Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Sos hiszpański

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

przepis na sos hiszpański spotykany w niektórych przepisów

Sos hiszpański

Składniki:

Sos hiszpański

 

  • 2 kg kości wołowych lub cielęcych
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • 4 marchewki pokrojone w kostkę
  • 3 łodygi selera naciowego pokrojonego w kostkę
  • 3 liście laurowe
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki soli
  • 1/2 szklanki mąki
  • 12 szklanek wody
  • 1 szklanka przecieru pomidorowego
  • 3/4 szklanki posiekanych porów
  • 3 gałązki pietruszki
  • 1 bukiet garni(na zdjęciu zamiast potrawy)jeśli nie dodasz nic się nie stanie ja nie daję

Sposób przygotowania:

Sos hiszpański
podgrzać piekarnik do 230 stopni włożyć do brytfanny kości warzywa i przyprawy posolić piec 45-50 minut aż się przyrumienią nie przypalić oprószyć mąką i piec jeszcze 15 minut przełożyć składniki do garnka rosołowego przepłukać brytfannę małą ilością wody wszystko zlać do garnka dodać wszystkie pozostałe składniki zagotować zmniejszyć ogień i gotować powoli 3-4 godziny do odparowania połowy objętości płynu w trakcie gotowania zszumować odcedzić w celu usunięcia wszystkich stałych składników ponownie odcedzić przez lniane płótno