VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Sos jogurtowy z papryką i szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tak przygotowany sos idealnie smakuje z mięsem, frytkami czy pieczonymi warzywami. Przy każdym kęsie czuć chrupiące papryki!

Sos jogurtowy z papryką i szczypiorkiem

Składniki:

Sos jogurtowy z papryką i szczypiorkiem

 

Sposób przygotowania:

Sos jogurtowy z papryką i szczypiorkiem
W wysokiej miseczce mieszamy ze sobą jogurt naturalny oraz majonez.

Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną w kosteczkę paprykę oraz posiekany szczypiorek.

Przed dodaniem warzyw wszystkie dokładnie myjemy.

Wszystko dokładnie mieszamy i solimy solą czosnkową. Polecam do dań grillowych, warzyw i sałatek!