Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Ciasto wytrawne do barszczu

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Świetna alternatywa dla tradycyjnych krokietów czy pasztecików. Ciasto robi się szybko i jest pyszne.

Ciasto wytrawne do barszczu Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Ciasto wytrawne do barszczu

 

Sposób przygotowania:

Ciasto wytrawne do barszczu
Ciasto:

Mąkę posiekać z margaryną, dodać śmietanę, żółtka, proszek do pieczenia i zagnieść.

Farsz:

Jajka ugotować na twardo. Cebulę drobno pokroić. Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebulę posolić, zeszklić na oleju, dodać pieczarki i mięso mielone. Doprawić pieprzem i kostką rosołową. Usmażyć. Do farszu dodać jajka starte na grubych oczkach. Wszystko dokładnie wymieszać.

2/3 ciasta rozłożyć na blasze. Podpiec przez ok. 15 minut. Na to rozłożyć farsz. Resztę ciasta pokruszyć na farszu.

Piec ok. 1 godziny w 180 stopniach.
Ciasto wytrawne do barszczu
pieczarki starte na grubych oczkach smażymy
Ciasto wytrawne do barszczu
zmielone mięso równiez podsmażamy razem z pieczarkami
Ciasto wytrawne do barszczu
do farszu dodajmey starte na grubo jajka
Ciasto wytrawne do barszczu
ciasto dzielimy i 2/3 wykładamy na blace na to farsz
Ciasto wytrawne do barszczu