Sposób przygotowania:
Ciasto wytrawne do barszczu
Ciasto:
Mąkę posiekać z margaryną, dodać śmietanę, żółtka, proszek do pieczenia i zagnieść.
Farsz:
Jajka ugotować na twardo. Cebulę drobno pokroić. Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebulę posolić, zeszklić na oleju, dodać pieczarki i mięso mielone. Doprawić pieprzem i kostką rosołową. Usmażyć. Do farszu dodać jajka starte na grubych oczkach. Wszystko dokładnie wymieszać.
2/3 ciasta rozłożyć na blasze. Podpiec przez ok. 15 minut. Na to rozłożyć farsz. Resztę ciasta pokruszyć na farszu.
Piec ok. 1 godziny w 180 stopniach.
Mąkę posiekać z margaryną, dodać śmietanę, żółtka, proszek do pieczenia i zagnieść.
Farsz:
Jajka ugotować na twardo. Cebulę drobno pokroić. Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebulę posolić, zeszklić na oleju, dodać pieczarki i mięso mielone. Doprawić pieprzem i kostką rosołową. Usmażyć. Do farszu dodać jajka starte na grubych oczkach. Wszystko dokładnie wymieszać.
2/3 ciasta rozłożyć na blasze. Podpiec przez ok. 15 minut. Na to rozłożyć farsz. Resztę ciasta pokruszyć na farszu.
Piec ok. 1 godziny w 180 stopniach.