AniaHania

AniaHania

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 131]

Marchewka w glazurze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Marchew glazurowana w miodzie powinna przypaść do gustu każdemu kto nie lubi marchewki. Świetna jako przekąska ale i także jako dodatek do mięs. Przyrządza się błyskawicznie a smakuje obłędnie.

Marchewka w glazurze

Składniki:

Marchewka w glazurze

 

Sposób przygotowania:

Marchewka w glazurze
Marchewkę obrać, umyć i pokroić na większe słupki. W garnku zagotować wodę, osolić. 

Wrzucić do garnka marchewki i gotować aż zmiękną. 

Następnie odcedzić i przepłukać zimną wodą. 

Na patelni rozgrzać masło. Wrzucić marchewki. Doprawić solą i pieprzem i wlać miód. 

Wymieszać aby marchewki dokładnie się nim pokryły. Smażyć do chwili aż marchewki się zeszklą.