Beata1835

Beata1835

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 90]

Sos koperkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wykonaj według przepisu podanego poniżej

Sos koperkowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sos koperkowy

 

  • rosół
  • koperek
  • śmietana lub mąka do zagęszczenia

Sposób przygotowania:

Sos koperkowy
Umyj koperek i drobno go posiekaj.
Podgrzej rosół i zagęść go śmietaną lub mąką.
Dodaj świeży koperek, dokładnie wymieszaj.

Sos można podać do mięsa np.

Smacznego:)
Sos koperkowy
Na początku należy drobno posiekać świeży, umyty koperek
Sos koperkowy
Rosół należy zagęścić śmietaną lub mąką rozmieszaną z wodą
Sos koperkowy
Do zagęszczonego rosołu dodajemy drobno posiekany koper