Sposób przygotowania:
Żołądki w sosie koperkowymI
1. Żołądki myję, osuszam, kroję w plasterki. Przekładam do garnka i obgotowuję. Odlewam wodę i ponownie zalewam wodą, dodaję Vegetę i gotuję do miękkości.
2. Cebule obieram, kroję drobno i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję groszek z marchewką, smażę przez dziesięć minut.
II
3. Mleko gotuję razem z masłem i śmietaną w rondelku. Doprawiam pieprzem, solą i cukrem. Następnie dodaję drobno pokrojony koperek. Pięć minut gotuję i zagęszczam mąką.
4. Żołądki odlewam, przekładam na większą patelnię, dodaję warzywa i wlewam sos, dwie minutki razem gotuję.
III
5. Danie gotowe, podaję z kopytkami.
6. Smacznego.
skuter5
lukrowanepierniczki