djkatee

djkatee

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Sos/ krem grzybowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Sezon na grzyby czas zacząć.

Sos/ krem grzybowy

Składniki:

Sos/ krem grzybowy

 

  • 1/4 kg grzybów (np. podgrzybki, kurki itp.)
  • 1 cebula
  • 250 ml śmietany 18 %
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Sos/ krem grzybowy
Grzyby oczyszczamy, obieramy i kroimy. Następnie wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy ok 15 minut. Cebulę kroimy w półkrążki i rumienimy na patelni. Dodajemy grzyby i wszystko chwilę smażymy. Na koniec dolewamy śmietanę i doprawiamy do smaku.

Tagi:

sos grzyby