kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Sos maltański

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Na bazie sosu majonezowego.Pyszny dodatek do owoców morza i potraw z drobiu na zimno.

Sos maltański

Składniki:

Sos maltański

 

Sposób przygotowania:

Sos maltański
Jaja bardzo starannie myjemy, zanurzamy na 3 sekundy we wrzątku a potem bardzo delikatnie oddzielamy żółtko od białka.Żółtka mieszamy z solą,musztardą i sokiem z cytryny a potem zaczynamy ubijać i powolutku po kilka kropelek wlewamy olej.Ubijamy póki nie powstanie gładka i jednolita masa.Pomarańcza obieramy ,sok wyciskamy i dodajemy do sosu.Skórkę trzemy na wiórki.Podajemy przybrane startymi wiórkami skórki pomarańcza.Smacznego!!!

Tagi:

jajko jajka