zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Sos meksykański

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Czasami jesteśmy bardzo zajęci, więc z obiadem idziemy na łatwiznę i robimy coś na szybko.

Sos meksykański

Składniki:

Sos meksykański

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1 cebula
  • 1 mieszanka meksykańska ze słoika
  • 1 gotowy sos meksykański ze słoika
  • papryka ostra
  • pieprz kolorowy
  • sól morska
  • delikat w płynie
  • 3 łyżki oleju

 

Sposób przygotowania:

Sos meksykański
Piersi umyć, osuszyć i pokroić w grubą kostkę.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w półksiężyce.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso i podsmażać na złoty kolor.
Dodać cebule i dalej podsmażać od czasu do czasu mieszając.
Po około 8 minutach dodać odsączona z zalewy mieszankę i sos.
Na małym ogniu wszystko zagotować, przyprawić do smaku.
Podawać z makaronem lub ryżem.