Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Polędwiczki w sosie meksykańskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 9
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Czasami szukamy przepisu na bardzo szybkie danie, oto moja propozycja. Wystarczą tylko 3 główne składniki, aby zrobić bardzo smaczne danie. Sos można również przygotować samemu lub użyć gotowego.

Polędwiczki w sosie meksykańskim

Składniki:

Polędwiczki w sosie meksykańskim

 

  • 2 polędwiczki wieprzowe
  • Mąka pszenna do panierki
  • Olej do smażenia
  • 1040 g sosu meksykańskiego w słoiku
  • 400 g fasoli czerwonej w puszce
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

Polędwiczki w sosie meksykańskim

I

Polędwiczki w sosie meksykańskim

1. Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą. Mięso obtaczam w mące pszennej i smażę z obu stron na rozgrzanym oleju.

II

Polędwiczki w sosie meksykańskim

2. Sos meksykański wlewam na większą patelnię, dodaję odlaną z zalewy fasolkę, gotuję 5 minut.
3. Sos łączę z mięsem.

III

4. Danie gotowe, podaję ryżem lub ziemniakami.
5. Smacznego