Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Żołądki z indyka w sosie meksykańskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jesteś wielbicielem podrobów, to mam dla Ciebie idealny przepis, nie jadłam jeszcze tak pysznego dania. Wystarczy kilka składników do przygotowania tak pysznego dania, a co najważniejsze bardzo prosto się przygotowuje. Spróbuj i przekonaj się.

Żołądki z indyka w sosie meksykańskim

Składniki:

Żołądki z indyka w sosie meksykańskim

 

  • 1 kg żołądków z Indyka
  • 1 kg pieczarek
  • 1 cebula
  • 1040 g sosu meksykańskiego w słoiczku
  • Olej do smażenia
  • 1 łyżka Vegety
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

Żołądki z indyka w sosie meksykańskim

I

1. Żołądki myję, kroję w plasterki, przekładam do garnka, zalewam wodą i gotuję z dodatkiem Vegety.
2. Cebulę obieram drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję umyte, pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiam pieprzem oraz solą.

3. Grzyby łączę z ugotowanymi żołądkami, wlewam sosy meksykańskie, chwilkę gotuję.
4. Danie gotowe, podaję z ryżem.
5. Smacznego.