Sposób przygotowania:
Lasagne z mięsem mielonym i sosem meksykańskimETAP 1:
Cebulę i czosnek drobno pokroić, zeszklić na oleju. Dodać mięso i przesmażyć. Dodać sos meksykański.
ETAP 2:
Dodać koncentrat pomidorowy, pastę paprykową i przyprawy, chwilę razem pogotować.
ETAP 3:
W rondelku rozpuścić masło, dodać mąkę i dokładnie wymieszać. Dodać przyprawy i wlać mleko w temp pokojowej. Mieszać trzepaczką podgrzewaną aż zgęstnieje.
ETAP 4:
Na spód naczynia wyłożyć trochę sosu pomidorowego, ułożyć płaty lazanii. Następnie znowu sos pomidorowy, sos beszamelowy, starty żółty ser. Tak postępować do wyczerpania składników.
ETAP 5:
Na wierzch ułożyć pokrojony w plastry ser mozzarella.
ETAP 6:
Piec ok 40 min w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
danielek