Sposób przygotowania:
Sos mięsny do makaronu wg Buni ;
W ganku o grubym dnie rozgrzać olej .Wrzucić zmiażdżony czosnek i pokrojoną drobno cebulę , posypane cukrem . Smażyć mieszając aż sie zeszkli. Dołożyć mięso . Podsmażać je rozdrabniając w trakcie smażenia widelcem na małe grudki. Smażyć ok 10 minut mieszając by mięso sie zarumieniło. Zalać wodą . Dodać przecier pomidorowy, kostkę bulionową , suszone pomidory .Dusić na małym gazie ponad godzinę aż mięso sie rozgotuje a sos odparuje do połowy objętości . Doprawić sos do smaku oregano, tymiankiem , pieprzem, papryką , maggi . Wsypać połowę natki pietruszki .Wymieszać . Makaron z którym ten sos podajemy ugotować al dente .Odcedzić. Wrzucić do sosu , wymieszać i podawać na głębokich talerzach posypany natką pietruszki . Tym razem ugotowałam makaron razowy penne .