pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Sos miodowo-sojowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ja tego sosu używam głównie do krewetek.

Sos miodowo-sojowy

Składniki:

Sos miodowo-sojowy

 

  • 2 łyżki sos sojowy,
  • 2 łyżki miód prawdziwy,
  • 1 łyżka sos chilli,
  • 1 łyżka ocet balsamiczny

 

Sposób przygotowania:

Sos miodowo-sojowy
Sos sojowy mieszamy z chili. Dodajemy miód. Jeśli miód mamy scukrzony to miseczkę stawiamy na gorącą wodę. Pod wpływem ciepła miód stanie się płynny. Na koniec dodajemy jeszcze ocet balsamiczny. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce na 1 godzinę.

Tagi:

sosy