aniagdynia

aniagdynia

Starszy Kucharz
[Przepisów: 20]

Sos musztardowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sos musztardowy pasuje do dan miesnych, do potraw z jajek, do warzyw oraz na grilla.

Sos musztardowy

Składniki:

Sos musztardowy

 

  • 250 ml śmietany, 3 łyżki ostrej musztardy z gorczycą, koperek, sól i pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Sos musztardowy
250 ml smietany laczymy z 3 lyzkami ostrej musztardy z gorczyca. Do tego dodajemy drobno posiekany koperek. Calosc przyprawiamy do smaku sola oraz pieprzem. Smak sosu zalezy od rodzaju musztardy. Sos podaje do miesa, warzyw, dan z jajek oraz jako dip na grilla. Przed podaniem schładzam.