WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1710]

Surówka obiadowa w sosie musztardowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lekka, zdrowa i kolorowa surówka obiadowa z kapusty pekińskiej, czerwonej cebuli, marchewki i jabłka w sosie musztardowym.

Surówka obiadowa w sosie musztardowym Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Surówka obiadowa w sosie musztardowym

 

  • 3-4 liście kapusty pekińskiej
  • 0,5 cebuli czerwonej
  • 1 mała marchewka
  • 0,5 jabłka
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka oleju
  • Sól, pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka posiekanego koperku

Sposób przygotowania:

Surówka obiadowa w sosie musztardowym

ETAP 1:

Liście kapusty pekińskiej drobno poszatkować i przełożyć do miski. Cebulę obrać i drobno posiekać, dodać do kapusty. Marchew obrać i zetrzeć na tarce. Jabłko obrać i również zetrzeć na tarce. Dodać do kapusty. Doprawić solą i pieprzem. Wsypać koperek.

Musztardę wymieszać z olejem i octem balsamicznym. Wlać do warzyw. Dobrze wymieszać.

Podawać jako dodatek do obiadu.

Surówka obiadowa w sosie musztardowym
Wszystkie składniki surówki wymieszane z sosem
Surówka obiadowa w sosie musztardowym
Wymieszany sos musztardowy dodany do surówki
Surówka obiadowa w sosie musztardowym
Ocet balsamiczny dolany do musztardy przed wymieszaniem
Surówka obiadowa w sosie musztardowym
Starte na tarce jabłko i marchewka dodane do miski
Surówka obiadowa w sosie musztardowym
Posiekana czerwona cebula dodana do kapusty