Sposób przygotowania:
Surówka obiadowa w sosie musztardowymETAP 1:
Liście kapusty pekińskiej drobno poszatkować i przełożyć do miski. Cebulę obrać i drobno posiekać, dodać do kapusty. Marchew obrać i zetrzeć na tarce. Jabłko obrać i również zetrzeć na tarce. Dodać do kapusty. Doprawić solą i pieprzem. Wsypać koperek.
Musztardę wymieszać z olejem i octem balsamicznym. Wlać do warzyw. Dobrze wymieszać.
Podawać jako dodatek do obiadu.
![Surówka obiadowa w sosie musztardowym Surówka obiadowa w sosie musztardowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-obiadowa-w-sosie-musztardowym-564273.jpg)
![Surówka obiadowa w sosie musztardowym Surówka obiadowa w sosie musztardowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-obiadowa-w-sosie-musztardowym-564274.jpg)
![Surówka obiadowa w sosie musztardowym Surówka obiadowa w sosie musztardowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-obiadowa-w-sosie-musztardowym-564275.jpg)
![Surówka obiadowa w sosie musztardowym Surówka obiadowa w sosie musztardowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-obiadowa-w-sosie-musztardowym-564276.jpg)
![Surówka obiadowa w sosie musztardowym Surówka obiadowa w sosie musztardowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-obiadowa-w-sosie-musztardowym-564277.jpg)