Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Indyk w sosie musztardowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Indyk zawsze kojarzy mi się ze świętami, więc postanowiłam zrobić danie z indykiem. Mięso jest zawsze kruche, miękkie i soczyste, idealne połączenie smaków i aromatów, którym zachwycisz wszystkich członków swojej rodziny bez wyjątku.

Indyk w sosie musztardowym

Składniki:

Indyk w sosie musztardowym

 

  • 800 g fileta z indyka
  • 1 duża cebula
  • Olej do smażenia
  • 500 g pieczarek
  • 300 g wody
  • 1 kostka drobiowa
  • 200 g śmietany 12%
  • 1 łyżka skrobi ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • 3 łyżeczki musztardy

Sposób przygotowania:

Indyk w sosie musztardowym

I

1. Mięso myję, osuszam, kroję w kostkę, solę i smażę na rozgrzanym oleju.
2. Do mięsa dodaję obraną, drobno pokrojoną cebulę.
3. Gdy mięso jest już prawie miękkie, dodaję umyte, pokrojone w plasterki pieczarki.
4. Następnie podlewam wodą, dodaję kostkę drobiową, pieprz, musztardę i zagęszczam skrobią ziemniaczaną rozrobioną w śmietanie. Chwilkę gotuję.
5. Gotowe.
6. Smacznego.