pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Sos musztardowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

ostry sos do mięsa pieczonego lub grillowanego

Sos musztardowy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Sos musztardowy

 

  • 1 łyżeczka musztarda Dijon,
  • 3 łyżeczki musztarda francuska,
  • 2 łyżeczki musztarda sarepska,
  • 4 łyżki jogurt grecki,
  • 60 ml bulion warzywny (może być z kostki)

 

Sposób przygotowania:

Sos musztardowy
W rondelku mieszamy musztardy. Dolewamy bulion i stawiamy na mały ogień. Dodajemy jogurt, całość energicznie mieszamy, aby uzyskać jednolitą masę. Podgrzewamy nie doprowadzając do wrzenia.
Sos musztardowy
Mięso z sosem