kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Sos musztardowy na zimno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Sos musztardowy na zimno!

Sos musztardowy na zimno

Składniki:

Sos musztardowy na zimno

 

  • musztarda 3 łyżeczki
  • oliwa 1 szklanka
  • ocet 1 łyżeczka

 

Sposób przygotowania:

Sos musztardowy na zimno
Ucierać musztardę (najlepiej francuską musztardę estragonową) z dodawaną powoli oliwą na gęsty sos, przypominający majonez. Gdy sos ma już konsystencję gęstego majonezu, dodać łyżeczkę octu, który ma być - inaczej niż przy prawdziwym majonezie - zimny. Zimny sos musztardowy pasuje znakomicie do gotowanych ryb morskich i pieczeni na zimno.