Sposób przygotowania:
Sos na polędwiczki wieprzowe
Najpierw kurki dokładnie umyć z piasku i osuszyć na papierowym ręczniku.
Większe kurki pokroić a te najmniejsze pozostawić w całości.
Białą cebulkę obrać i pokroić w drobną kostkę. Następnie zeszklić ją na patelni na maśle.
Do cebuli dodać pokrojone kurki. Smażyć chwilę razem po czy wlać na patelnię szklankę bulionu.Wszystkie składniki gotować 15 -20 minut.
Następnie wlać do kurek śmietanę wymieszaną z mąką i gotować jeszcze chwilkę. Gorący sos doprawić solą pieprzem. Smacznego.
Większe kurki pokroić a te najmniejsze pozostawić w całości.
Białą cebulkę obrać i pokroić w drobną kostkę. Następnie zeszklić ją na patelni na maśle.
Do cebuli dodać pokrojone kurki. Smażyć chwilę razem po czy wlać na patelnię szklankę bulionu.Wszystkie składniki gotować 15 -20 minut.
Następnie wlać do kurek śmietanę wymieszaną z mąką i gotować jeszcze chwilkę. Gorący sos doprawić solą pieprzem. Smacznego.