dzejlo

dzejlo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 119]

Sos paprykowo-musztardowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Sos jest idealny do mięs, pasztetów oraz kanapek jak również do jajek.

Sos paprykowo-musztardowy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Sos paprykowo-musztardowy

 

  • pół szklanki majonezu
  • duża łyżka musztardy francuskiej (z gorczycą)
  • płaska łyżka pasty paprykowej z tubki

Sposób przygotowania:

Sos paprykowo-musztardowy
Majonez, pastę paprykową oraz musztardę dokładnie wymieszać w miseczce. Jeśli użyjemy łagodnej pasty sos będzie delikatniejszy, pikantnej - ostrzejszy. Można również dodać trochę pieprzu i chilli.
Sos paprykowo-musztardowy
Etap 1

Tagi:

papryka