ewelinuśka

ewelinuśka

Szef Kuchni
[Przepisów: 90]

Sos pieczeniowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Czas przygotowania: około 10 minut.

Sos pieczeniowy

Składniki:

Sos pieczeniowy

 

  • 1 pełna łyżka tłuszczu;
  • 1 pełna łyżka mąki;
  • 1 szkl. bulionu z kostki rosołowej;
  • 1/2 szkl. śmietany;
  • sól;
  • pieprz;
  • odrobina przyprawy curry i kwasku cytrynowego.

Sposób przygotowania:

Sos pieczeniowy
Nieco rumianą zasmażkę z tłuszczu i mąki rozprowadzić bulionem z kostki rosołowej. Dodać następnie do smaku przyprawy, zagotować, po czym dodać śmietanę i odrobinę kwasku cytrynowego.

Tagi:

przyprawy