anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Sos pomidorowy wg anulkadh

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sos pomidorowy pasuje zarówno do gołąbków jak i do pulpetów. Trzeba uważać aby go nie przypalić w czasie gotowania.

Sos pomidorowy wg anulkadh

Składniki:

Sos pomidorowy wg anulkadh

 

Sposób przygotowania:

Sos pomidorowy wg anulkadh
Wodę wlać do garnka. Dodać kostkę rosołową. Zagotować . Cebulę obrać i pokroić w drobniutką kosteczkę, czosnek obrać przecisnąć przez praskę i dodać do wywaru. Całość doprawić solą , pieprzem i cukrem, dodać przecier pomidorowy i zahartowaną śmietanę dokładnie wymieszaną z mąką , dokładnie wymieszaną. Zagotować.