Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Sos pomidorowy do gołąbków wg Megg

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Sos pomidorowy do gołąbków wg Megg

Sos pomidorowy do gołąbków wg Megg

Składniki:

Sos pomidorowy do gołąbków wg Megg

 

Sposób przygotowania:

Sos pomidorowy do gołąbków wg Megg
Połowę wody zagotować, rozpuścić w niej kostkę rosołową, dodać i rozmieszać koncentrat pomidorowy. Resztę wody rozmieszać z mąką pszenną oraz ziemniaczaną, a następnie zagotować ciągle mieszając. Dodać masło i mieszać aż się rozpuści. Następnie wlać wcześniej rozmieszany koncentrat pomidorowy i energicznie mieszać aby nie powstały grudki, a sos stał się jednolity i dość gęsty. Sos doprawić do smaku solą , pieprzem oraz bazylią. Sos pomidorowy podawać do gołąbków. Smacznego!!!