Justine27

Justine27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Sos pomidorowy z natką do gołąbków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Sos pomidorowy z przecieru do gołąbków i nadziewanych mięsami warzyw.

Sos pomidorowy z natką do gołąbków Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sos pomidorowy z natką do gołąbków

 

  • 1 litr rosołku z kostki
  • 3 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • 3 łyżeczki śmietany
  • 1 łyżka mąki
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • vegeta

 

Sposób przygotowania:

Sos pomidorowy z natką do gołąbków
Do rosołku dodać przecier pomidorowy oraz sól, pieprz i wegetę do smaku. W garnuszku rozmieszać z wodą śmietanę oraz mąkę i zagęścić sos pomidorowy. Natkę pietruszki posiekać i na koniec dać do sosu. Jeśli trzeba ponownie doprawić sos. Podawać do nadziewanych mięsami warzyw.
Sos pomidorowy z natką do gołąbków
do rosolku dodaje przecier pomidorowy i mieszam
Sos pomidorowy z natką do gołąbków
rozmieszany z przecierem rosolek doprawiam do smaku
Sos pomidorowy z natką do gołąbków
natke pietruszki dobrze siekam i na koniec daje do sosu.
Sos pomidorowy z natką do gołąbków
przygotowanym sosem polewam nadziewane warzywa