cherrycola

cherrycola

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 78]

Sos pomidorowy do gołąbków 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Znakomity sos pomidorowy do gołąbków

Sos pomidorowy do gołąbków 4 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sos pomidorowy do gołąbków 4

 

  • puszka pomidorków
  • przecier pomidorowy(domowy lub kupny, 500ml)
  • 200ml śmietany 18%
  • sól/pieprz
  • majeranek

 

Sposób przygotowania:

Sos pomidorowy do gołąbków 4
Do garnka wlewamy przecier pomidorowy. Pomidorki z puszki wyciągamy i kroimy na mniejsze kawałki. Pokrojone pomidory wraz z sosem wlewamy do przecieru. Dodajemy śmietanę i trochę wody( ja zazwyczaj opłukuję puszke po pomidorach). Doprawiamy solą i pieprzem. Stawiamy na gazie i czekamy aż sos sie zagotuje. Od czasu do czasu mieszamy. Na koniec dodajemy majeranek. Często kosztujemy aby uzyskać idealny smak. Jest to najlepszy dodatek do gołąbków. Smacznego!
Sos pomidorowy do gołąbków 4
Skąłdniki potrzebne do przygotowania sosu pomidorowego
Sos pomidorowy do gołąbków 4
pomidorki z puszki kroimy na drobniejsze kawałki
Sos pomidorowy do gołąbków 4
dodajemy śmietankę i dokladnie mieszamy całość
Sos pomidorowy do gołąbków 4
na koniec doprawiamy sola pieprzem i majerankiem

Tagi:

domowe