Sposób przygotowania:
Sos pomidorowy do mięs
Do garnka wlewam 1,5 litra wody, dorzucam kostkę rosołową oraz dwa żeberka, tworząc w ten sposób bulion pod nasz sos. Żeberka gotuję w wodzie przez około 35 minut, aż będą miękkie.
Gdy żeberka będą miękkie wyjmuję je z wody, do naszej wody dodaję słoiczek koncentratu pomidorowego, sól, oraz pieprz do smaku.
Wszystko zagotowuje jeszcze przez 5 minut, następnie zaklepuję 2 łyżkami śmietany 30%.
Nasz sos jest gotowy, smacznego :)
Gdy żeberka będą miękkie wyjmuję je z wody, do naszej wody dodaję słoiczek koncentratu pomidorowego, sól, oraz pieprz do smaku.
Wszystko zagotowuje jeszcze przez 5 minut, następnie zaklepuję 2 łyżkami śmietany 30%.
Nasz sos jest gotowy, smacznego :)