donia1219

donia1219

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 156]

Sos pomidorowy do mięs

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Sos pomidorowy to idealny dodatek do mięs każdego rodzaju. Przedstawię prosty sposób na jego przyrządzenie, zapraszam :)

Sos pomidorowy do mięs

Składniki:

Sos pomidorowy do mięs

 

Sposób przygotowania:

Sos pomidorowy do mięs
Do garnka wlewam 1,5 litra wody, dorzucam kostkę rosołową oraz dwa żeberka, tworząc w ten sposób bulion pod nasz sos. Żeberka gotuję w wodzie przez około 35 minut, aż będą miękkie.

Gdy żeberka będą miękkie wyjmuję je z wody, do naszej wody dodaję słoiczek koncentratu pomidorowego, sól, oraz pieprz do smaku.

Wszystko zagotowuje jeszcze przez 5 minut, następnie zaklepuję 2 łyżkami śmietany 30%.

Nasz sos jest gotowy, smacznego :)