Sposób przygotowania:
sos pomidorowy z cebula
w tym przepisie najważniejsza jest cebula.
Na początku cebule kroimy w cienkie prążki. Wrzucamy do garnka o grubym dnie i polewamy olejem. Dokładnie mieszamy. Następnie lekko solimy o dodajemy bardzo dużo czerwonej słodkiej papryki/oczywiście sproszkowanej/. Ważne jest aby cebula po wymieszaniu była czerwona od papryki.
Następnie prużymy cebulę pod przykryciem aż będzie miękka, co jakiś czas lekko soląc. Gdy cebula będzie miękka dodajemy mielone i dodajemy zioła prowasalskie. Dalej smażymy aż mięso będzie gotowe. Wtedy dodajemy pomidory w plastrach oraz przecier pomidorowy i gotujemy na wolnym ogniu,co jakiś czas mieszając aż sos będzie gęsty.W międzyczasie doprawiamy do smaku. Gdy sos będzie gotowy możemy podawać go jako sos do spaghetti lub zapiekanek. Smacznego :)
Na początku cebule kroimy w cienkie prążki. Wrzucamy do garnka o grubym dnie i polewamy olejem. Dokładnie mieszamy. Następnie lekko solimy o dodajemy bardzo dużo czerwonej słodkiej papryki/oczywiście sproszkowanej/. Ważne jest aby cebula po wymieszaniu była czerwona od papryki.
Następnie prużymy cebulę pod przykryciem aż będzie miękka, co jakiś czas lekko soląc. Gdy cebula będzie miękka dodajemy mielone i dodajemy zioła prowasalskie. Dalej smażymy aż mięso będzie gotowe. Wtedy dodajemy pomidory w plastrach oraz przecier pomidorowy i gotujemy na wolnym ogniu,co jakiś czas mieszając aż sos będzie gęsty.W międzyczasie doprawiamy do smaku. Gdy sos będzie gotowy możemy podawać go jako sos do spaghetti lub zapiekanek. Smacznego :)